Persoonlijk Leiderschap Category Manager


Als Category Manager binnen FMCG ben jij verantwoordelijk voor goede inhoudelijk plannen. Je schrijft het plan vanuit het belang van de totale categorie en denkt in de Triple Win. Als het plan staat, begint het werk voor jou als Category Manager pas echt, namelijk het plan “verkopen”. In eerste instantie aan jouw sales/marketing collega’s en vervolgens ook richting de retailer waar jij idealiter als gelijkwaardige partner van sales om tafel zit.

Om jou te helpen (nog meer) in de drivers seat te komen, hebben wij een speciale training ontwikkeld. Een training die erop gericht is om enerzijds het plan ijzersterk te maken door de basis sterk te maken. Anderzijds om met overtuiging het plan over te brengen, afgestemd op de communicatiestijl van de ontvanger. Zie het als de onderhandelingstraining voor jou als Category Manager!

We gaan je inzicht geven in je eigen communicatie voorkeuren en je leert die van jouw sales/marketing collega’s en de retailer in te schatten. Ons Triple Win model helpt jou vervolgens om je plan te toetsen en aan te scherpen. Resultaat: een ijzersterk plan met tools om dit met overtuiging te “verkopen”. We adviseren hiervoor een in-house training in verband met de vertrouwelijkheid van de plannen.

In plaats van Category Manager kun je natuurlijk ook lezen Trade Marketing Manager of Customer Marketing Manager.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Monique heeft een enorme kennis van category en shopper marketing. Daarnaast is zij iemand die mensen en teams kan ontwikkelen op zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak, als ook op leiderschap. Binnen AkzoNobel heeft zij het customer marketing team ontwikkeld van een niet bestaande discipline naar een best practice team in de regio.
Kim Potters - AkzoNobel
Monique is een zeer ervaren Category Manager met veel passie en kennis voor haar vakgebied. Ze kenmerkt zich door haar resultaat gerichtheid en het innemen van een challenger rol. Daarmee haalt ze het beste naar boven bij haar team en haar collega’s.
Willem Brandt - Unilever

Persoonlijk Leiderschap Category Manager - www.gotts.nl